Asterisk

Sustav optimizacije poslovanja i automatizacije trgovačkih centara

Asterisk

ASTERISK je dio istraživačko-razvojnog projekta sufinanciranom od strane EU približne vrijednosti 33 milijuna kuna. Projekt je zasnovan na tehnologijama iz područja obrade podataka (data science) i umjetne inteligencije (artificial intelligence) – segment strojnog učenja i računalnog vida.

ASTERISK je sustav za optimizaciju, automatizaciju i nadgledanje trgovačkih centara koji će koristeći pametne algoritme u sprezi s kamerama doprinijeti mogućnosti otvaranja potpuno automatiziranih trgovačkih centara, povećanju sigurnosti i smanjenju krađa. ASTERISK platforma integrira različite tehnologije uključujući nadzor korisnika (samoučeći modul), RFID, barkodove, bežične komunikacije, podsustave za obradu i analizu podataka, te podsustave za integraciju s postojećim informacijskim sustavima prodajnih centara.

Sa strane kupca to je sustav koji omogućuje self-scanning, ubrzani prolazak kroz check-out terminale, informacije o košarici, proizvodima koje kupac uzima, reklamama i akcijama koje su prikazane na uređaju.  Modul navigacije u realnom vremenu služi korisnicima za snalaženje po prostoru centra. 

Trgovački centri će ostvariti uštede manjim gubicima od krađa, uštedom prostora, povećanjem prodaje, prihodima od marketinga, uštedom na svim dotadašnjim sigurnosnim troškovima u centrima, itd.

Testimonials